Til hovedinnhold

Zainab, 10 år

Fra å være glad og sosial er Zainab blitt stille, engstelig og unngår blikkontakt. Hva har skjedd?

Spillet kan spilles på PC og Mac. For å spille på nettbrett eller mobil, last ned appen under:

Hun bor med mor, far og to eldre brødre og går i 6. klasse. Hun har bodd i Norge siden hun var fire år. Zainab er en ganske stille og forsiktig jente, hun sier sjelden noe i timen og holder seg stort sett til en venninne fra nabolaget sitt.

Hvem er du i samtalen?

Du spiller en helsesykepleier i skolehelsetjenesten. Du har truffet Zainab noen ganger, men kjenner henne ikke noe særlig.

Bakgrunn for samtalen:

Læreren til Zainab er bekymret fordi hun har vært borte fra svømmeundervisningen flere ganger. Han synes også hun har blitt mer stille enn før og lurer på om det er noe som plager henne.

Mål for samtalen:

Å høre hvordan Zainab har det. Du bør utforske om det er noe som plager henne og om det er noe spesielt som skjer rundt svømmingen? Her kan du øve på å bygge tillit, hvordan du viser interesse og stiller åpne og utforskende spørsmål. Hovedmålsettingen er å gjøre deg tryggere i samtale med barn du er bekymret for.

Viktig å tenke på underveis:

Gå forsiktig fram og still åpne spørsmål slik at dine antakelser ikke leder, men at du holder samtalen åpen. Det er ikke sikkert Zainab har svaret på det som er vanskelig. Det er viktig å bruke egne antakelser på en balansert måte, så du holder samtalen åpen.