Til hovedinnhold

Mohammed, 15 år

Mohammed henger mye på senteret om kvelden og er tidligere blitt arrestert. Storebroren hans er et kjent gjengmedlem.

Spillet kan spilles på PC og Mac. For å spille på nettbrett eller mobil, last ned appen under:

Mohammed går i 10. klasse og bor hjemme med mor, far, tre eldre og to yngre brødre. Han er en utadvendt og sjarmerende gutt som er godt likt av lærere og medelever.

Hvem er du i samtalen?

Du spiller en mannlig leder på fritidsklubben som selv har minoritetsbakgrunn. Du bor i bydelen og kjenner til familien til Mohammed. Du håper at han skal ta andre valg enn det du vet noen av brødrene hans har gjort.

Bakgrunn for samtalen:

Han er blitt arrestert av politiet. Han var skoleflink og «snill gutt» på barneskolen, men gjør det nå dårligere på skolen enn før. Du har mistanke om at Mohammed er på vei ut i kriminalitet. En episode på klubben gjør at du bestemmer deg for å ta en prat med ham.

Mål for samtalen:

Samtalen foregår på fritidsklubben og du vil finne mer ut om årsaken til den negative utviklingen og om det er mulig å snu før han roter seg opp i alt for mye trøbbel. Finn ut hva som skjer i livet hans og hvordan det er å være ham for tiden, så kanskje du klarer å hjelpe ham.

Viktig å tenke på underveis i samtalen:

Det er viktig å etablere seg som hjelper og ikke anklager. Du må finne balansegangen mellom å presse ham litt og å være på tilbudssiden. Mohammed er en litt tøff type, så sjansen din er å få ham nysgjerrig på at det finnes en annen vei enn den han er på.