Til hovedinnhold

Lilly, 4 år

Lilly har skilte foreldre som er i en stor konflikt. Hun virker sliten og sitter mye for seg selv i barnehagen.

Spillet kan spilles på PC og Mac. For å spille på nettbrett eller mobil, last ned appen under:

Hun bor annenhver uke hos mor og far sammen med lillebror på tre år. Hun er snakkesalig og pludrete i barnehagen, er vanligvis aktiv, men litt uoppmerksom. Både mor og far har karrierer og virker som de jobber mye.

Hvem er du i samtalen?

Du spiller en kvinnelig ansatt i barnehagen. Du har nylig begynt som pedagogisk leder på Lillys avdeling og kjenner henne ikke så godt.

Bakgrunn for samtalen:

Lilly sover ofte sammen med de yngre barna i barnehagen på formiddagen. Noen ganger mangler hun fornuftige klær eller matpakke. Foreldrene hennes skilte seg for kort tid siden. En dag har du en samtale med Lilly som gjør deg bekymret, og du bestemmer deg for å snakke med foreldrene.

Mål med samtalen:

Du møter moren til Lilly for å nøste videre i uroen du har og hvordan omsorgssituasjonen er. Finn ut om det er noe Lilly og familien trenger av hjelp og hva du kan gjøre for å støtte henne.

Viktig å tenke på underveis:

Utfordringen er å holde fokus på Lilly i en samtale der det kan virke som moren har nok med seg selv. Klarer du å få mor til å reflektere over hvordan det er å være Lilly for tiden?