Personvern og informasjonskapsler

Informasjon om behandling av personopplysninger i RVTS Øst, en enhet i Stiftelsen RBUP.

Når du bruker nettsiden vår eller er i kontakt med oss på annen måte, for eksempel ved å motta vårt nyhetsbrev, vil Stiftelsen RBUP behandle personopplysninger om deg. Denne erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) eller på annen måte og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (§ 18 1. ledd).

Behandlingsansvarlig for personopplysningene vi behandler er Stiftelsen RBUP. For spørsmål du måtte ha om vår behandling av dine personopplysninger kan du kontakte personvernansvarlig i RVTS Øst, Randi Eggen, [email protected]

Kontaktinformasjonen til Stiftelsen RBUP (org.nr.: 980 633 004)
Adresse: Gullhaugveien 1-3, Postboks 4623 Nydalen, 0405 Oslo
E-post: [email protected]
Telefon: 22 58 60 00

Stiftelsen RBUP ved RVTS Øst har som mål å behandle personopplysninger med respekt og forsiktighet. Du kan til enhver tid be om innsyn i hvilken informasjon som er lagret på deg, samt kreve at informasjon om deg blir rettet eller slettet. Nærmere informasjon om dine rettigheter finnes i erklæringens punkt 2.

Oversikt over hvordan vi behandler personopplysninger og formålet med behandlingen

Nettsiden www.rvtsost.no med underportaler

Nettsiden, rettentil.no, utveier.no og psbs.no er utviklet og supporteres av tredjepartsleverandøren Awwwesome AS, org. nr 998 498 007. Daglig drift og administrasjon foretas ved RVTS Øst. Snakkemedbarn.no er utviklet av Dinamo. Daglig drift og administrasjon foretas ved RVTS Øst.

Informasjonskapsler (cookies)

RVTS Øst benytter cookies på våre nettsider. Dette er små tekstfiler som lagres på brukerens enhet. Formålet med disse er å huske valg som brukeren har gjort, for eksempel i forbindelse med innlogging, besøksstatistikk, eller produkter som er lagt i en handlekurv.
Behandlingsgrunnlaget for cookies/informasjonskapsler er samtykke, jf. GDPR art 6 (1)(a) som avgis på nettsiden.

Du kan skru av cookies i din nettleser. Følg instruksjonene for din nettleser, ofte inne på «Valg» eller «Innstillinger». Vær oppmerksom på at enkelte funksjoner på nettsiden da ikke vil fungere som ønsket.

Her er en oversikt over hvilke cookies vi bruker på våre nettsider:

Navn: Google Analytics

Google Analytics er en analysetjeneste levert av Google. Eksempler på data som innhentes er antall besøkende, hvilke sider du besøker på vårt nettsted, hvor lenge besøket ditt varer, antall besøk og hvilken link fra hvilken side du fulgte for å komme til vår nettside. Innhentet informasjon behandles av Google og brukes til å generere besøksstatistikk og rapporter som kan vise oss hvordan våre kunder bruker nettsiden. Denne informasjonen er anonymisert, og vi kan ikke knytte den til spesifikke personer. Vi benytter denne informasjonen til å forbedre våre nettsteder og produkter.

Det innhentes også data om demografisk informasjon og interesser fra tredjepart og fra anonyme ID-er for mobilapper. Denne informasjonen gir oss litt mer informasjon om brukerne våre, i form av deres interessekategorier, aldersgrupper og kjønn. All informasjon er anonym.

Det er også mulig å bruke Google Analytics’ bortvalgsalternativer for å unngå at dine data blir benyttet av Google Analytics.

Les mer i Googles retningslinjer for personvern.

Cookie: _ga, _gat, _gid

Navn: HotJar

RVTS Øst bruker webanalyseverktøyet Hotjar for å forstå brukerens behov på nettstedet.
Vi ser blant annet på hvor mye tid brukerne er på hvilke sider, hvilke lenker de velger å klikke på og hvor langt brukerne skroller på nettsidene. I tillegg benyttes Hotjar for innsamling av svar på spørreundersøkelser. Formålet er å forbedre våre nettsteder og optimalisere din brukeropplevelse.

Anonymiserte IP-adresser

IP-adresse blir benyttet for å bestemme i hvilket land brukeren befinner seg, og blir lagret i anonymisert form på Hotjars servere.

Identifisering av brukere

Hotjar lagrer informasjon om brukerne i en anonymisert brukerprofil. Verken RVTS Øst eller Hotjar vil bruke denne informasjonen til å identifisere brukere.

Les mer i Hotjars retningslinjer for personvern.

Cookie: _hjClosedSurveyInvites, _hjDonePolls, _hjMinimizedPolls, _hjDoneTestersWidgets, _hjMinimizedTestersWidgets, _hjIncludedInSample

CloudFlare

Informasjonskapselen brukes til å identifisere individuelle brukere bak en delt IP-adresse og bruke sikkerhetsinnstillinger på en per klient-basis. For eksempel, hvis brukeren benytter et åpent nettverk (eks kaffebar) og det er infiserte maskiner på samme nettverk, men brukerens spesifikke maskin er klarert, tillater informasjonskapselen oss å identifisere klienten og slippe å verifisere at brukeren er en reell person. Denne samsvarer ikke med noen bruker-ID i webapplikasjonen din, og lagrer ikke personlig identifiserbar informasjon.

Cookie: __cfduid

New Relic

Serververktøy som benyttes for å gi oss teknisk analyse og rapportering av hvordan nettsiden opererer i form av responstid, ytelse og eventuelle tekniske feil.

Loggfiler

Din IP-adresse logges også for en kort periode av våre webservere. Brukerens IP-adresse, tidspunkt, nettadresse, HTTP status, antall bytes sendt, HTTP referer og HTTP user agent blir logget i 15 dager. Deretter slettes loggen automatisk.

Support

Ved henvendelse via vårt supportskjema innhenter vi navn, e-postadresse og informasjon om hva henvendelsen gjelder. I tillegg innhentes det automatisk informasjon om nettleser og IP adresse.

Formålet med innhenting av denne informasjonen er å kunne behandle og besvare din henvendelse så effektivt og korrekt som mulig. Behandlingsgrunnlaget er samtykke, jf. GDPR art. 6 (1)(a). Samtykke avgis ved innsendelse av support-skjema via vårt supportsystem.
Opplysningene lagres inntil 1 år eller til saken er avsluttet.

Lagringstid

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for, men ikke lenger enn to år. Personopplysninger som behandles med grunnlag i samtykke vil uavhengig av normal lagringstid slettes hvis du trekker ditt samtykke tilbake.

Personopplysninger som navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, samt andre personopplysninger som fremgår av primær- og sekundærdokumentasjon etter bokføringsloven lagres i henhold til bestemmelser om dette i bokføringsloven og regnskapsloven, jf. GDPR art. 6 (1)(c).

Oversikt over dine rettigheter

Rett til innsyn, retting eller sletting

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no.

For å ta i bruk dine rettigheter må du benytte epostadressen [email protected] Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg – og ikke noen som gir seg ut for å være deg.

Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å sende en epost til [email protected] for å trekke samtykket.

Rett til å klage

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet.

Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: datatilsynet.no.

Endringer i våre tjenester eller regelverket

Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her. Hvis vi har dine kontaktopplysninger vil vi gjøre deg oppmerksom på disse forandringene. Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside.